dimecres, 27 de març de 2013

Problema amb configuracions "particulars" de Lliurex - SOLUCIONAT

Un dels motius pels quals no utilitze la distribució Lliurex, ni a casa ni a l'IES és per la immensa quantitat de configuracions no standard  que té, per a fer (suposadament) "fàcil" el funcionament i configuració del "Model d'aula". A més, la documentació de tot això és notòriament escassa.
La última m'ha passat amb un servidor que tenim a la biblioteca del centre, que ha de ser Lliurex i no l'hem canviat pel programa de gestió de la biblioteca (que encara ningú s'ha posat amb ell) i per a que faça de servidor TCOS de tres clients lleugers per ús dels alumnes.
El problema ha estat que després d'una actualització, ha deixat de validar usuaris contra el servidor central NIS que tenim al centre. El problema estava que un obscur i amagat script de la família dels llxcfg-xxx em canviava el fitxer /etc/nsswitch.conf i canviava en tres línies l'opció "files nis" (necessària pel correcte funcionament com a client NIS) per l'opció "compat".
A base d'assaig i error, he trobat la solució:
 • He cercat per internet, consultat al SAI, etc... quin script era el que canviava el fitxer /etc/nsswitch.conf -> Resultat nul.
 • He estat provant amb les opcions dels scripts llxcfg-setvars i llxcfg-setvars, donat que aquest problema amb els DNS era semblant al meu -> Resultat nul.
 • He pogut trobar (no recorde ni com!!) que a /usr/share/llxcfg/config/pamnss-common/templates/nsswitch.conf , sembla increïble, però ho he trobat!!! Aquest fitxer és una plantilla (template, clar ;-) d'on es treu el fitxer /etc/nsswitch.conf. En aquesta plantilla he canviat les línies dins un if:
  passwd:         compat 
  group:          compat
  shadow:         compat
  Per açò altre:
  passwd:         files nis
  group:          files nis
  shadow:         files nis
I TOT ARREGLAT!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada