dimarts, 11 de desembre del 2012

Problema xarxa IES solucionat!!

La xarxa que tinc muntada a l'IES Gregori Maians utilitza NIS per autentificar els usuaris i NFS per accedir per xarxa als directoris HOME d'aquests usuaris al servidor  des dels clients amb Ubuntu GNU/Linux.
El passat setembre/octubre vaig actualitzar els clients a la versió 12.04 Precise Pangolin LTS d'Ubuntu, mentre que el servidor continua sent versió 8.04 Server.
Després de l'actualització i fins avui dimarts, 26 de febrer, he estat tenint un problema amb els clients:

  • Immediatament després d'arrencar els ordinadors, els usuaris de xarxa (usuaris NIS) no podien validar-se, la pantalla de validacio, LigthDM, els tirava fora. 
  • Calia esperar aproximadament un minut i aquests usuaris ja podien entrar sense problemes. 
  • Els usuaris locals entraven sempre bé, sense problemes i a la primera.

Per fí he trobat el problema!!!

Després de consultar aquesta pàgina i resumint molt, he aprés que:
Aquesta versió d'Ubuntu (i crec que ja des de les versions 11.04) ha canviat la versió del client NFS a la 4, per tant només arrancar, negocia amb el servidor el protocol a utilitzar i triguen un temps en acordar que han d'utilitzar el protocol NFS versió 3, ja que el server no entén la versió 4.
S'ha solucionat editant la línia de muntatge de la partició HOME dins el fitxer /etc/fstab i afegir l'opció nfsvers=3, així:

IP_servidor:/home   /home   nfs   nolock,nfsvers=3   0   0


l'opció nolock era també per solucionar un altre problema que vaig tindre similar amb el muntatge dels NFS i que ara no recorde què era.

Una demostració més que amb el programari lliure, temps i una mica de coneixements, els problemes es resolen amb l'ajut de la comunitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada